فهرست مطالب
چنانچه بخواهیم مطلبی را به زبان انگلیسی نگارش کنیم همانند زبان فارسی لازم است با تکنیکها و مهارتهای آن آشنا باشیم. همانطور که نوشتن مقاله داخلی نیازمند مطالعه مقالات مختلف و دنبال کردن ساختار صحیح بوده، برای نوشتن مقاله انگلیسی نیز رعایت این اصول ضروری است. نگارش مقاله انگلیسی از بخشهای بسیار دشوار زبان انگلیسی برای اکثر زبانآموزان به شمار میآید.
در این مقاله قصد داریم نحوه نوشتن مقاله انگلیسی ۵ پاراگرافی را به شما عزیزان آموزش دهیم. مقالههای ۵ پاراگرافی از استانداردترین و سادهترین نوع مقالات در این حوزه هستند که با توجه به داشتن ساختاری معین در بسیاری از مواقع مورد استفاده قرار میگیرند.
مقاله خارجی چیست و چرا یادگیری آن ضروری است؟
مقاله خارجی در واقع گزارش نگارش شده و انتشار گردیده به زبان انگلیسی است که در حوزه تخصصی خاصی به تشریح نتایج تحقیقات جدید درباره آن میپردازد. انجام مقاله به زبان انگلیسی و با هدف چاپ مقاله در مجلات خارجی، به یکی از اهداف دانشجویان ایرانی تبدیل شده است.
امروزه یادگیری اصول نگارش مقاله به زبان انگلیسی برای وبلاگ نویسان، مدیران تولید محتوا و دانشجویان در حوزه زبان انگلیسی امری ضروری است. مقالات خارجی به صورت کلی به دو دسته مقالات تخصصی و عمومی تقسیمبندی میشوند. چگونگی نوشتن مقاله به زبان انگلیسی رابطه مستقیمی با نوع مقاله مورد نظر دارد.
به عنوان مثال در بسیاری از آزمونهای بینالمللی در زمینه زبان مانند تافل و آیلتس میتوان از اینگونه ساختار نگارشی استفاده کرد اما نوشتن مقالاتی از جمله نگارش مقاله ISI کمی متفاوت تر است.
اینگونه مقالات متشکل از سه قسمت اصلی به شرح ذیل هستند.
- مقدمه (introduction)
- بدنه (body)
- و نتیجهگیری (conclusion)
به طور کلی در مقالههای ۵ پاراگرافی خارجی نحوه تخصیص پاراگرافها بدینصورت است که یک پاراگراف برای مقدمه و یک پاراگراف برای نتیجهگیری در نظر گرفته شده و جهت بدنه نیز سه پاراگراف اختصاص مییابد. رعایت این موارد برای نگارش مقاله انگلیسی ضروری است.
آموزش نوشتن مقاله انگلیسی
در این بخش از مطالب آموزشهای لازم در خصوص طریقه نوشتن مقالات خارجی از جمله مقاله ۵ پاراگرافی را ارائه میدهیم.
به طور کلی مراحل نوشتن هر نوع مقالهای را میتوان به سه قسمت دستهبندی کرد.
- مرحله اول پیش از نگارش (pre writing stage)
- مرحله دوم نگارش (writing stage)
- مرحله سوم پس از نگارش (post writing stage)
مرحله اول پیش از نوشتن مقاله انگلیسی (pre writing stage)
در این بخش از نوشتن مقاله انگلیسی انجام برنامهریزی بسیار مهم است. در این مرحله تصمیمات لازم درباره موضوع، ایدهپردازی و همچنین چیدمان متن گرفته میشود. در بسیاری از مواقع در آزمونها و کلاسهای زبان موضوع از طرف مدرس تعیین شده و مشخص است. سپس با توجه به هدف مقاله میتوانید به انتخاب یک چیدمان مناسب بپردازید. چنانچه موضوع مقاله آزاد باشد جای نگرانی وجود ندارد و میتوانید بر اساس مهارتها و علایق خود نسبت به انتخاب موضوع اقدام نمایید. بر اساس این که اغلب مقالات ۵ پاراگرافی دارای ۲۵۰ تا ۵۰۰ کلمه هستند لازم است از موضوعات بسیار جزئی یا کلی اجتناب کنید.
حال برای ایدهپردازی، در وسط صفحه موضوع نگارش را نوشته و سپس سه خط از آن به سمت بیرون بکشید. در قسمت انتهایی هر یک از خطوط عنوان یکی از پاراگرافها را بنویسید. پروسه فوق را برای هر یک از دیگر پاراگرافها انجام داده و مباحثی را که در نگارش خود به کار خواهید برد را مشخص نمایید.
در این بخش thesis statement مطابق با متن خود را انتخاب کنید. Thesis statement در واقع جملهای است که دیدگاه و موضوع مقاله شما را برای خوانندگان مشخص مینماید. نگاشتن چنین جملهای در هر ۳ پاراگراف بدنه مقاله خارجی ضروری است.
همچنین برای هر کدام از پاراگرافهای بدنه انتخاب topic sentence لازم است تا موضوع کلی آن پاراگراف را تعیین و مشخص نماید. در این مرحله بهترین و قویترین topic sentence را برای اولین پاراگراف متن انتخاب کنید. حال میتوان به مرحله بعدی که نگارش مقاله است برویم.
مرحله دوم نگارش مقاله انگلیسی (writing stage)
برای نوشتن مقاله انگلیسی شاید سادهتر باشد که ابتدا از بدنه آغاز کنیم و سپس به اضافهکردن مقدمه و نتیجهگیری در متن بپردازیم. پاراگرافهای بدنه مقاله متشکل از سه قسمت است. در بخش اول شروع پاراگراف با topic sentence صورت میگیرد. سپس topic sentence را در دو تا سه جمله توسعه دهید. برای گسترش ایده در پاراگراف میتوان از مثال، استدلال و توضیحات استفاده کرد. در انتهای پاراگراف جملهای که ارتباط آن را با thesis statement نشان دهد اضافه کنید. همچنین میتوانید در جمله ابتدایی و انتهایی پاراگراف از transition نیز بهره بگیرید. Transition در واقع عبارت و یا کلمهای که میان پاراگرافهای متن link یا ارتباط برقرار میکند.
بعد از نگارش سه پاراگراف بدنه مقاله خارجی، اینک مقدمه را مینویسیم. مقدمه متشکل از سه بخش است. نگارش جملات ابتدایی در مقدمه باید بهگونهای باشد که خواننده را ترغیب به خواندن ادامه مقاله نماید که به این جمله و یا جملات در نوشتن مقالات خارجی hook گفته میشود. سپس thesis statement را به مقاله اضافه میکنیم. در انتها نیز در دو یا سه جمله نسبت به معرفی طرح کلی مقاله (outline) میپردازیم. هدف از طرح کلی مشخص کردن ایدههای اصلی متن برای معرفی به خواننده است. بعد از نگاشتن این قسمت مقدمه کامل گردیده و میتوانیم به نوشتن نتیجهگیری بپردازیم.
جهت نوشتن نتیجهگیری و یا همان conclusion در ابتدا استفاده از یک concluding transition ضروری بوده که در آن به hook اشاره نمایید. Concluding transitions در واقع عبارتهای سادهای هستند مانند in to summarize، conclusion و thus که به ترغیب خواننده جهت خواندن نتیجهگیری مقاله کمک میکنند. بعد از آن میتوانید مجدداً اشارهای به topic sentences و thesis statement داشته باشید. هرچند که بعد از نتیجهگیری نگارش مقاله به پایان میرسد ولی توجه به مرحله پس از نگارش نیز بسیار مهم است که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
مرحله سوم پس از نگارش مقاله انگلیسی post writing stage
در مرحله سوم از نگارش مقاله خارجی لازم است که متن مجدداً مورد بررسی قرار گیرد. بر همین اساس به بازخوانی متن خود از دید خواننده پرداخته و هدف از نوشتن مقاله را مجدداً مرور نمایید.
آیا به هدفهای خود در این مقاله دست پیدا کردهاید؟
آیا مقاله از نظر ساختاری و یا دستوری نیاز به اصلاح دارد؟
آیا امکان استفاده از ساختار و یا لغاتی که اهداف شما را بهتر مشخص نمایند وجود دارد؟
توجه نمایید که برای بهبود و پیشرفت بیشتر در نوشتن مقاله انگلیسی ضروری است تا تعداد بیشتری مقاله نوشته و بازنویسی نمایید.
ثبت مقاله برای چاپ در مجلات خارجی
بسیاری از دانشجویان همواره به دنبال روشی برای چاپ مقاله در مجلات خارجی هستند. برای انجام این امر مراحل مختلفی وجود دارد که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
- ترجمه مقاله: که میتوانید با استفاده از منابع و مقالات مختلف نسبت به نگارش مقاله به زبان انگلیسی پرداخته سپس آن را از نظر عدم کپی بودن مورد بررسی قرار دهید.
- آمادهسازی مقاله: بر این اساس قبل از هر اقدامی مقاله خود را از لحاظ ویراستاری بررسی کرده و در صورت لزوم ویرایش.های لازم را انجام دهید.
- ارسال مقاله به مجلات معتبر: در این مرحله لازم بوده ابتدا ژورنالهای معتبر را شناسایی کرده و سپس مقاله خود را به آدرس ایمیل و یا قسمتی که مربوط به سایت مورد نظر است ارسال کنید. همچنین باید با مراحل ثبت مقاله isi آشنا شوید. در این مرحله ممکن است مقاله شما مستقیما پذیرفته شده و چاپ شود. اما در صورت عدم پذیرش لازم است نسبت به انجام اصلاحات جزئی و یا کلی بر روی مقاله خود پرداخته و مجدداً آن را ارسال نمایید.
سخن پایانی
نوشتن مقاله انگلیسی یکی از چالشبرانگیزترین امور برای نویسندگان مقالات خارجی و به خصوص دانشجویان به شمار میآید. اما این عزیزان میتوانند با یادگیری چگونگی نگارش مقالات انگلیسی و رعایت اصول آن پروژه خود را به شیوهای راحتتر انجام دهند. در همین راستا مجموعه انجام پایان نامه و مقاله علم پژوه با بهرهمندی از تیم مشاورهای متخصص و مجرب شما را در انجام مقاله به صورت کاملا حرفهای و بینقص یاری میکند.
منابع استفاده شده: وبسایت دانشگاه کلرادو