فهرست مطالب
آخرین مرحله دوره های تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری، تهیه پایان نامه است و دانشجویان با ارائه پایان نامه به دانشگاه و دفاع از تحقیقات خود، در نهایت فارغ التحصیل خواهند شد. دانشجویان با انجام پایان نامه، با فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی آشنا می شوند و می توانند سطح بار علمی خود را به اساتید نشان دهند.
نگارش پایان نامه، چارچوب و اصولی تعریف شده دارد و دانشجو باید با این اصول آشنا باشد تا بتواند نمره تایید اساتید را دریافت نماید. این مطلب به طور ویژه برای دانشجویان رشته روانشناسی بالینی خانواده تهیه شده است. اگر می خواهید با نحوه انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده آشنا شوید، لطفا در ادامه مطلب همراه ما باشید.
مراحل انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
انجام پایان نامه روانشناسی دارای اصول و قوانین خاصی است که برای همه گرایش ها صدق می کند. برای انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده لازم است با مراحل آن آشنایی داشته باشید و فصل بندی آن را به درستی انجام دهید. نحوه انجام مراحل نگارش پایان نامه به صورت زیر است:
بخش مقدمه پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
اولین بخش در انجام پایان نامه روانشناسی بالینی در حوزه خانواده، بخش مقدمه پایان نامه برای ارائه مفاهیم، مبانی و تعاریف، ایجاد می شود. این بخش به نوعی برای آماده سازی و فراهم سازی تمام مفاهیمی است که قرار است در تمام بخش ها از آنها استفاده شود. در بخش مقدمه پایان نامه می توان به تعاریف اولیه مفاهیم، مبانی و شاخص ها پرداخت. این فصل اگر به خوبی نوشته شود، باید به سوالاتی مثل ضرروت تحقیق، نوآوری تحقیق، اهداف اصلی و اساسی پایان نامه و فرضیه های تحقیق، پاسخ دهد.
بخش مروری بر پیشینه تحقیق پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
پیشینه تحقیق، نقطه اولیه ورود به بدنه اصلی پایان نامه است. در این بخش قرار است عیب و نقص پوشش داده نشده توسط محققان قبلی، بررسی شده و پوشش داده شود و در واقع هدف اصلی پژوهش ها نیز گسترش این چرخه می باشد تا دانش پیشینیان اصلاح شده و گشترش یابد. شما برای آنکه بدانید بر روی چه موضوعاتی کار کنید ابتدا باید پژوهش های محققان قبلی را بررسی نمایید و نقاط ضعف آنها را مورد تحلیل قرار دهید.
روش تحقیق در انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
در ادامه انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده و همینطور انجام رساله دکتری، باید بیان کنید که می خواهید با چه روشی به تحقیق بپردازید و از چه ابزار و مکانیزمی استفاده خواهید کرد. اگر پایان نامه شما، آزمایشگاهی و عملیاتی است لازم است در این بخش بیان کنید که از چه تجهیزاتی استفاده خواهید کرد یا اگر می خواهید مدلسازی یا شبیه سازی انجام دهید، باید به متدها و نرم افزارهای مورد استفاده خود اشاره کنید. همچنین می توانید از مقالات سایر متخصصان، برای تعیین روش تحقیق خود استفاده کنید. در این مطلب می توانید با انواع روش تحقیق در پایان نامه آشنا شوید.
بخش نتایج انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
اگر تمام مراحل انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده را به خوبی طی کرده باشید، می توانید وارد بخش نتیجه گیری پایان نامه خود شوید. در این قسمت باید از نمودارها، اشکال و جداول برای بیان نتایج استفاده کنید. این بخش، از مهم ترین قسمت های پایان نامه محسوب می شود و مقدمه ای بر بخش پنجم یعنی بحث و پیشنهادات می باشد.
بحث و پیشنهادات پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
در قسمت بحث و پیشنهادات پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده باید به تفسیر و تحلیل نتایج بپردازید. این بخش تشکیل شده از دو قسمت است، قسمت اول ارائه بحث، تقسیر و تحلیل نتایج است و در بخش دوم هم پیشنهادات شما به عنوان نویسنده پایان نامه برای پژوهش های آتی، ذکر می شود.
منابع و مراجع انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
برای انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده نیاز به منابع و مراجع معتبری دارید و باید در بخش های مختلف پایان نامه، از پژوهش های دیگر محققان استفاده کنید. در انتها، باید تمام منابع پایان نامه که از آنها استفاده کرده اید را لیست کنید و می توانید از نرم افزارهای رفرنس نویسی هم کمک بگیرید.
آشنایی با ترکیب بندی و قالب پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
بعد از انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده کارشناسی ارشد و دکتری، فایل نهایی پایان نامه شما باید دارای اجزای زیر باشد :
- طرح جلد پایان نامه
- صفحه سفید بدون نوشتار
- صفحه “به نام خدا”
- صفحه عنوان (به زبان فارسی)
- اظهار نامه دانشجو (در این بخش باید اظهار شود که تمام مطلب داخل پایان نامه، دست اول هستند و کپی نشده اند)
- حق چاپ و تکثیر و مالکیت
- صفحه تقدیم، تشکر و یا سپاسگذاری
- چکیده و کلمات کلیدی (به زبان فارسی و حداکثر در 300 کلمه)
- علائم، نشانه ها و اختصارات
- فهرست مطالب
- فهرست نمودارها، جداول، فرمول ها، عکس ها و نقشه ها
- متن اصلی پایان نامه (حاوی 5 فصل مقدمه، پیشینه تحقیق، مواد و روش ها، نتایج، بحث و پیشنهادات، فهرست منابع و مراجع)
- پیوست ها
- اظهار نامه (به زبان انگلیسی)
- چکیده و کلمات کلیدی ( به زبان انگلیسی)
مشاوره پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
در پایان، به مهم ترین توصیه های انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و همچنین انجام رساله دکتری روانشناسی بالینی خانواده می پردازیم:
- اولین مرحله در تهیه پایان نامه، انتخاب موضوع مناسب است. انتخاب موضوع پایان نامه باید دارای ویژگی هایی باشد از جمله آنکه تکراری نباشد، منابع تحقیقات در آن موضوع در دسترس باشد و بتواند مشکلی را حل کند.
- شما برای انجام پایان نامه خود باید از یک استاد راهنما کمک بگیرید. لازم است ظرفیت اعضای هیئت علمی رشته خود را بررسی نمایید و با توجه به ظرفیت پذیرش های باقی مانده، مرتبه علمی استاد و رشته تحصیلی خود، یک استاد راهنما را انتخاب نمایید.
- پیش از نگارش فصل های پایان نامه، باید برای انجام پروپوزال پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده اقدام کنید. پروپوزال، طرح اولیه ای از پایان نامه است که باید مراحل تصویب پروپوزال توسط اساتید را طی کند تا بتوانید نگارش پایان نامه را شروع کنید.
- بعد از تهیه پایان نامه خود یک نسخه از آن را به استاد راهنما تحویل دهید تا اگر نیاز به ویرایش داشت، اصلاحات لازم بر روی آن انجام شود.
- پس از انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده، برای جلسه دفاع آماده شوید. توجه داشته باشید که اگر دفاع به خوبی انجام نشود، پایان نامه ارزش خود را از دست خواهد داد پس حتما برای حضور در جلسه دفاع پایان نامه تمرین کنید.
بهترین موسسه انجام پایان نامه روانشناسی بالینی خانواده
انجام پایان نامه، از مهم ترین وظایف دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری است و باید این کار را به نحو احسن انجام دهند. تهیه پایان نامه و نگارش فصل های آن، نیازمند تجربه و مهارت های تحقیقاتی است اما اکثر دانشجویان به دلیل کمبود وقت، فرصت تقویت مهارت های پژوهشی خود را ندارند. در این راستا، مراجعه به موسسه های ارائه دهنده خدمات پایان نامه، می تواند کمک کننده باشد و مشاوران می توانند از ابتدا تا انتهای نگارش پایان نامه دانشجویان را انجام دهند. موسسه علم پژوه، بهترین موسسه انجام پایان نامه آماده مشاوره و ارائه خدمات به شما عزیزان می باشد.