مقاله نویسی به روش Apa

5/5 - (2 امتیاز)

مقاله نویسی به روش Apa

آیا مقاله تحقیقاتی خود را آماده کرده اید یا طرح کلی اولیه آماده است و می خواهید به سبک Apa آن را ساختاربندی کنید؟ باید بگوییم که روند انتشار یک مقاله تحقیقاتی خیلی پیچیده نیست ولی اگر از یکی از جنبه‌های آن غافل شوید، ممکن است با بازنگری‌ها و دوباره کاری‌ها یا رد شدن مقاله مواجه شوید. بنابراین، پیروی از یک شیوه اصولی مقاله ضروری است. اینجاست که با مقاله نویسی به روش Apa می توانید کار خود را راحت کنید.

در این مقاله نحوه نوشتن مقاله به سبک APA7 و رفرنس دهی به روش APA در مقاله را بحث می کنیم. اگر مقاله آماده ندارید و می خواهید انجام مقاله را برون سپاری کنید، کارشناسان علم پژوه می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

فرمت APA چیست؟

فرمت APA چیست؟

فرمت APA، فرمت رسمی انجمن روانشناسی آمریکا (APA) است و معمولاً برای ذکر منابع در روانشناسی، آموزش و پرورش و علوم اجتماعی استفاده می شود. قالب مقاله تحقیقاتی APA به طور گسترده در صنعت انتشارات تحقیقاتی استفاده می شود.

دانشجویان و محققین معمولاً فرمت های مختلف نگارش مقاله تحقیقاتی را برای اهداف و مجلات مختلف اشتباه می گیرند. بنابراین، ابتدا باید نیازهای مجله را بدانید و سپس دستورالعمل‌ها را مطابق با آن دنبال کنید. برای مثال برای چاپ مقاله در مجلات خارجی و نوشتن مقاله ISI مطالب موردنظر را مطابق با هدف خود مطالعه نمایید. بخش های مختلف مقاله نویسی در سبک های مختلف معمولا مشابه است و عمده ترین تفاوت در نحوه نوشتن منابع مقاله به روش APA است.

راهنمای مقاله نویسی به روش Apa (ویرایش هفتم)

مقاله نویسی به روش Apa دارای دستورالعمل های مختلفی است که باید در بخش های مختلف یک مقاله آنها را رعایت کنید. در این مطلب می خواهیم به دستورالعمل های مقاله نویسی به روش APA7 می پردازیم:

صفحه آرایی مقاله در Apa7

صفحه آرایی مقاله در فرمت Apa7 به این شکل است که باید محتوا را روی کاغذ با اندازه استاندارد 8.5 اینچ در 11 اینچ که مطابق با سایز A4 است، تایپ کنید. حاشیه‌های 1 اینچی در همه طرف‌ها تنظیم کرده و Double Spacing را از بخش Design > Spacing < Double انتخاب کنید. خط اول هر پاراگراف باید 0.5 اینچ تورفتگی داشته باشد و صفحه ها دارای شماره صفحه باشند.

فونت مقاله در فرمت Apa نسخه ۷

برای فونت مقاله در فرمت Apa نسخه ۷، می توانید از فونت های Times New Roman 12pt ،Arial 11pt یا Georgia 11pt استفاده کنید.

تنظیم بخش های مختلف مقاله با روش Apa7

در فرمت مقاله نویسی به روش APA، هفت بخش برای مقاله در نظر گرفته شده است: صفحه عنوان، چکیده، مقدمه، روش های تحقیق، نتایج، بحث و منابع. در ادامه به تنظیم بخش های مختلف مقاله با روش Apa7 می پردازیم:

1. صفحه عنوان مقاله در Apa نسخه ۷

عنوان مقاله در Apa نسخه ۷، باید بین 10-12 کلمه باشد و ماهیت مقاله را به خوبی منعکس کند. پس از نوشتن عنوان، نام خود را به دنبال نام دانشگاه بنویسید.

عنوان مقاله در فرمت APA 7

همچنین با استفاده از عملکرد “View Header” در Word در صفحه عنوان یک هدر قرار دهید. عنوان کوتاهی که در بالای صفحات مقالات منتشر شده ظاهر می شود، باید در سمت چپ قرار گیرد و شماره صفحه در همان خط در سمت راست باشد.

صفحه عنوان مقاله در فرمت APA 7

هدر نباید از 50 کاراکتر بیشتر باشد؛ این کاراکترها شامل حروف، علائم و فاصله ها می باشد. برای شماره صفحات، از صفحه گذاری خودکار استفاده کنید تا شماره گذاری به دقت انجام شود.

2. چکیده مقاله در فرمت Apa 7

چکیده مقاله در فرمت Apa 7

چکیده در روش Apa نسخه ۷، نباید بیش از 120 کلمه داشته باشد و باید در یک پاراگراف با قالب Double Spacing نوشته شود. در نوشتن چکیده مقاله، موضوع بحث را در یک یا دو جمله بیان کرده و مروری بر روش ها، نتایج و بحث ارائه دهید.

3. مقدمه مقاله در فرمت Apa

مقدمه مقاله، از سخت ترین بخش ها در مقاله نویسی به روش Apa است. یک مقدمه خوب، دانش تجربی را در حوزه مربوطه به شکلی انتقادی ارزیابی می‌کند، شکاف علمی را تعریف کرده و هدف شما را از مطالعه و دلیل انجام آن بیان می‌کند. با این حال، علاوه بر چارچوبی که بیان کردیم، مقدمه باید خواننده را به خواندن مقاله شما ترغیب کند.

یک مقدمه خوب، باید خوانندگان را با مقاله شما درگیر کند. شما باید جریان منطقی ایده خود را معرفی کنید که در نهایت، به فرضیه تحقیق منجر شود. علاوه بر این، در حالی که منابع را در مقدمه خود گنجانده اید، جزئیات کامل نتایج مقاله را ارائه ندهید؛ فقط به خلاصه کردن یافته‌های اصلی مقاله اکتفا کنید.

4. نوشتن روش های تحقیق در مقاله به روش Apa

نوشتن روش تحقیق مقاله در فرمت APA7 ساده است. با این حال، پروتکل و الزامات باید دقیقا رعایت شود. هدف از بخش روش تحقیق در Apa، این است که مطالعه و آزمایشات شما با جزئیات شرح داده شود تا امکان تکرارپذیری نتایج مقاله وجود داشته باشد و سایر محققان بتوانند روش های شما را به طور موثر تکرار کنند.

این بخش شامل مواد و یا دستگاه ها و آزمایش ها، رویه ها یا پروتکل ها می باشد. علاوه بر این، مراحل آزمایش یا تحقیق را به صورت مختصر اما دقیق بیان کرده و مطمئن شوید که تکرار یا اضافه کاری در تبیین مراحل وجود نداشته باشد.

5. نوشتن نتایج مقاله به سبک Apa

در نتیجه گیری مقاله، نحوه تجزیه و تحلیل داده ها را شرح داده و یافته های خود را توضیح دهید. اگر تجزیه و تحلیل داده‌های شما پیچیده است، نتایج را به بخش‌های فرعی تقسیم کرده و یک زیربخش برای هر فرضیه ایجاد کنید. سپس با استفاده از تجزیه و تحلیل آماری، جداول و یا اشکال، نتایج بخش های فرعی را به‌صورت بصری نمایش دهید. مهمترین نکته در بخش نتیجه گیری این است که تنها به ذکر نتایج اکتفا کرده و تفسیر نتایج را برای بخش بحث (Discussion) نگه دارید.

بحث یا Discussion در مقاله نویسی به روش Apa

همانطور که اشاره کردیم، تفسیر نتایج مقاله در بخش بحث یا Discussion انجام می گیرد. هدف از بخش بحث این است که به درک بهتر فرضیه تحقیق کمک کند و نتایج را در زمینه گسترده تری از ادبیات حوزه شرح می دهد. بحث در واقع، معکوس بخش مقدمه است که در آن شما با جزئیات شروع می کنید و درک کلی موضوعات را توضیح می دهید.

در بخش بحث در مقاله نویسی به روش Apa، با خلاصه‌ای از یافته‌های اصلی خود شروع می‌کنید و سپس توضیح می‌دهید که آیا یافته‌های تحقیق شما فرضیه شما را تأیید می‌کند یا خیر. علاوه بر این، می توانید توضیح دهید که چگونه یافته های شما ادبیات موجود در موضوع تحقیق را تقویت یا پشتیبانی می کند.

نتایج خود را با ادبیات ذکر شده در مقدمه پیوند دهید تا دایره روایت داستان خود را به طور کامل ترسیم کنید. همچنین اگر یافته‌های جالب یا شگفت‌انگیزی در نتایج شما وجود دارد، می توانید روی آن تاکید کنید. درباره تئوری های دیگری هم بحث کنید که می تواند به شما در توجیه نتایج شگفت انگیزتان کمک کند.

در بخش بحث، محدودیت مطالعه خود را توضیح دهید و تمام سؤالاتی را که از مطالعه شما ایجاد شده است، ذکر کنید. همچنین می توانید اشاره کنید که چه تحقیقاتی لازم است در مورد موضوع انجام شود و چه شکاف های دانشی در بدنه تحقیقات فعلی وجود دارد. در نهایت، اشاره کنید که چگونه نتایج شما می تواند با مسائل بزرگتر مرتبط باشد.

7. رفرنس دهی به روش APA در مقاله (نسخه 7 Apa)

رفرنس دهی به روش APA در مقاله (نسخه 7 Apa)

در مطلب نوشتن منابع پایان نامه به شیوه Apa، رفرنس دهی اصولی پایان نامه را توضیح داده ایم و در این بخش، قصد داریم رفرنس دهی به روش Apa7 را در مقالات بررسی کنیم. در رفرنس دهی به سبک Apa نسخه ۷، فهرستی از منابع را بر اساس حروف الفبا مرتب کنید. بین منابع Space نباشد و از Double Spacing استفاده کنید.  برای درک بهتر نحوه نوشتن منابع مقاله به روش Apa7، به مثال هایی که در زیر ذکر شده است، توجه کنید.

ارجاع به مقاله یک مجله در Apa7

در رفرنس دهی به سبک Apa، در ارجاع به مقاله یک مجله فقط حرفِ اولِ کلمهِ اولِ عنوانِ مقاله بزرگ نوشته می شود. نام و جلد مجله به صورت ایتالیک هستند. اگر نام مجله دارای چندین کلمه باشد، هر یک از کلمات اصلی با حروف بزرگ نوشته می شوند. مثال:

Ebner-Priemer, U. W., & Trull, T. J. (2009). Ecological momentary assessment of mood disorders and mood dysregulation. Psychological Assessment, 21, 463-475. doi:10.1037/a0017075

 

ارجاع به فصل کتاب در Apa7

در رفرنس دهی به روش APA فقط حرفِ اولِ کلمهِ اولِ عنوانِ فصل و عنوان کتاب با حروف بزرگ نوشته می شود. مثال:

Stephan, W. G. (1985). Intergroup relations. In G. Lindzey & E. Aronson (Eds.), The handbook of social psychology (3rd ed., Vol. 2, pp. 599-658). New York: Random House

ارجاع به یک کتاب در Apa7

در ارجاع به یک کتاب به روش Apa، مثال زیر کاملا گویاست:

Gray, P. (2010). Psychology (6th ed.). New York: Worth

ارجاع به جدول در Apa7:

بسته به اطلاعاتی که می خواهید درج کنید، قالب های مختلفی برای جداول وجود دارد. بنابراین، با دقت شماره و عنوان جدول را ارائه دهید (حروف باید مورب باشند). میزها می توانند به صورت تک فاصله یا Double Spacing باشند.

ارجاع به نمودار در Apa7:

حتماً محورهای x و y را به صورت دقیق ذکر کنید. در زیر نمودار، یک عنوان و توضیح مختصر ارائه دهید. توضیح کوتاه نمودار معمولاً شامل متغیرها و واحدهای اندازه گیری است. همچنین، نوارهای خطا را در نمودارهای میله ای خود بگنجانید. توجه داشته باشید که میله ها در توضیح کوتاه نموار، چه چیزی را نشان می دهند. همچنین نوارهای خطا نشان دهنده یک خطای استاندارد در بالا و پایین میانگین هستند.

ارجاع به یک متن در Apa7:

برای ارجاع به یک متن در Apa 7، به موارد زیر توجه کنید:

  • نام نویسندگان و تاریخ انتشار را با ذکر منابع در مقاله خود ذکر کنید.
  • هنگام گنجاندن نقل قول به عنوان بخشی از جمله، به مثال توجه کنید: مانند: “طبق نظر جونز و اسمیت (2003)، …”
  • باید از نقل قول مستقیم خودداری کنید، اما در صورت انجام – به همراه نام و تاریخ، شماره صفحه را نیز درج کنید.
  • برای منابعی که سه نویسنده یا بیشتر دارند، پس از اینکه نام همه نویسندگان را فهرست کردید، می‌توانید «و همکاران» را بنویسید. در مورد اشاره های بعدی: «کلین و همکاران. (1999) دریافتند که…».
  • زمانی که منبع دارای شش نویسنده یا بیشتر باشد، نام خانوادگی نویسنده اول و «و همکاران». هر بار که منبع ذکر می شود، استفاده می شود.

ارجاع به منبع ثانویه در Apa 7:

اصطلاح منبع ثانویه برای توصیف مطالبی است که در منبع دیگری ذکر شده است. از استفاده از منابع ثانویه در مقالات خود اجتناب کنید. سعی کنید منبع اصلی را بیابید و به این منبع ارجاع دهید. با این حال، اگر باید منبع ثانویه را ذکر کنید، به این شکل آن را استفاده کنید:

نام خانوادگیِ نویسندهِ منبعِ اصلی (همانطور که در نام خانوادگی نویسنده منبع ثانویه ذکر شده است) استدلال می کند که…

نکات مقاله نویسی به روش APA

در نهایت، می خواهیم به نکاتی بپردازیم که در نوشتن مقاله به سبک APA باید به آنها توجه داشته باشید. این نکات باعث می شود که کیفیت مقاله شما افزایش یابد و تبدیل به یک مقاله اصولی شود. با نکات مقاله نویسی به روش APA همراه ما باشید.

استفاده از اول شخص را هنگام نوشتن به حداقل برسانید.

از درج اظهارات شخصی خودداری کنید.

در هنگام نوشتن مقاله به سبک APA، حتی الامکان از زمان گذشته استفاده کنید.

از عبارات اختصاری تا حد امکان استفاده نکنید. سعی کنید عبارات را کامل به کار ببرید.

از جهت گیری مغرضانه اجتناب کنید. از اصطلاحات مناسب استفاده کنید؛ به خصوص اگر مقاله ای می نویسید که شامل جنسیت، نژاد، قومیت، گرایش جنسی خاص و غیره می شود.

حتماً منابع خود را به سبک رفرنس نویسی APA که بررسی کردیم، ذکر کنید.

سعی کنید تا حد امکان مطالب را بازنویسی کنید و مستقیماً از مقالات منبع نقل قول نکنید.

مقاله نویسی به روش APA دارای فرمت خاص و قواعدی است که می توان قبل از شروع به نوشتن مقاله تحقیقاتی آنها را بررسی کرد. بسیاری از قوانین قالب مقاله APA پویا و در حال تغییر هستند. بنابراین بهتر است قبل از نوشتن مقاله APA ویرایش هفتم، به دستورالعمل APA مراجعه کنید و در مورد قالب هر بخش به طور کامل دقت کنید.

سخن نهایی

آیا در مقاله نویسی به روش Apa نیاز به راهنمایی دارید؟ کارشناسان علم پژوه آماده مشاوره و نگارش مقالات شما به روش Apa7 هستند. در این مقاله به طور کامل نحوه نگارش و رفرنس دهی به روش Apa نسخه 7 را ارائه دادیم. دیدگاه یا سوال خود را با ما به اشتراک بگذارید.

 

منابع: Enago.com

دانشگاه Western Washington University

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *