فهرست مطالب
احتمالا میدانید که سختیهای مقطع ارشد زمانی آغاز میشود که یک دانشجو تمامی کارهای خود را انجام داده است و سپس نوبت دفاع و همچنین چاپ مقاله در مجلات خارجی میرسد. در اغلب دانشگاهها یک نمره از پایان نامه مختص چاپ مقاله است و به عبارتی اگر یک دانشجو مقالهای چاپ نکند نمیتواند نمره کاملی دریافت کند.
به همین دلیل بسیاری از دانشجویان و یا حتی افرادی که انجام مقاله و یا پژوهش و چاپ مقالات در یک مجله خارجی برایشان اهمیت دارد، سوالهای مختلفی در ذهنشان به وجود میآید که چگونه میتوان مقالات خود را در مجلات معتبر خارجی چاپ کرد؟ و یا اینکه مراحل چاپ مقاله در مجلات خارجی دارای چه گامهایی است و به طور کلی هزینه چاپ چگونه است؟
در ادامه این مقاله قصد داریم نکات مهمی در زمینه چاپ مقاله در مجلات خارجی و مراحل و همچنین میزان هزینه آن برای شما ارائه دهیم.
نحوه چاپ مقاله در مجلات خارجی
سوالهای بسیار زیادی در زمینه نحوه چاپ مقاله در مجلات خارجی برای افراد پیش میآید و از جمله آنها میتوان به این سوال اشاره کرد که بسیاری از افراد میپرسند نوشتن مقاله خارجی و چاپ مقاله در مجلات خارجی از کجا باید شروع کرد؟ در واقع لازم است بدانید که برای آماده کردن یک مقاله و چاپ آن در مجلات معتبر خارجی باید مراحل مختلفی را طی نمود که در ادامه آنها را برای شما بررسی خواهیم کرد. افرادی که با نوشتن مقاله داخلی و چاپ آن آشنا هستند، در اینجا کامل متوجه تفاوت چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی خواهند شد.
اما در ابتدا لازم است با مجلات معتبر خارجی آشنایی کاملی داشته باشید و سپس یکی از بین آنها را انتخاب نموده و مراحلی که در قسمت بعد ذکر میکنیم را ادامه دهید.
-
پایگاه علمی ISI
از شناختهترین پایگاههای علمی که احتمالا شما نیز تاکنون نام آن را بارها شنیدهاید، پایگاه علمی ISI است که جایگاه بسیار محبوبی در بین جامعه علمی و دوستداران علم دارد. افرادی که به دنبال نگارش مقاله isi هستند، می خواهند با چاپ مقاله در مجلات خارجی همانند این نوع ارتقای رزومه تحصیلی و شغلی را برای خود به ارمغان بیاورند.
-
پایگاه علمی scopus
پس از پایگاه علمی ISI، باید گفت که پایگاه بعدی که توانسته است دومین رتبه مجلات دنیا را از آن خود کند، پایگاه علمی scopus است. این پایگاه در هلند و توسط شرکت الزویر تاسیس شده و امروز نیز حدود 21 موسسه از سراسر جهان با آن همکاری میکنند.
در واقع میتوان گفت که این پایگاه علاوه بر اینکه در زمینه چاپ مقالات بسیار معروف است، اطلاعات بسیار جامعی را نیز در زمینه کتابشناختی، نویسندگان فعال، سازمانها و دیگر مراکز تحقیقاتی مجلات معتبر در اختیار افراد قرار میدهد.
-
پایگاه علمی pubmed
پایگاه علمی پابمد برخلاف دو پایگاه قبلی که معرفی کردیم، فقط در زمینه موضوعات پزشکی و علوم زیستی فعالیت دارد و به عبارتی بهتر فعالیت و حوزه تخصصی خود را دارد. بنابراین در صورتی که مقاله شما در زمینه هر یک از حوزههای پزشکی است، این پایگاه میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
مراحل چاپ مقاله در مجلات خارجی
اکنون که با برخی از مهمترین و معتبرترین پایگاههای چاپ مقاله در مجلات خارجی آشنا شدید، در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با مراحل چاپ مقاله در مجلات خارجی آشنا کنیم. البته لازم به ذکر است که طی کردن تمامی مراحلی که در ادامه ذکر میکنیم برای هر مقالهای لازم نیست و شما باید بر حسب نیاز و شرایط مقاله خود مراحل لازم را طی کنید.
1. رفع سرقت ادبی مقاله در صورت نیاز
همان طور که در قسمت قبلی نیز به آن اشاره کردیم در ابتدا برای چاپ مقاله در مجلات خارجی باید یک پایگاه معتبر را انتخاب کنید. پس از آن اولین مرحله برای چاپ کردن مقاله خود در مجلات معتبر این است که مقاله را از نظر سرقت ادبی بررسی کنید.
در واقع از مهمترین مواردی که داوران مجلات حساسیت بسیار زیادی بر آن نشان میدهند، سرقت ادبی است. برای اینکه بتوانید از این نوع مشکل جلوگیری کنید به شما توصیه میکنیم که به تشابهات عمدی یا غیرعمدی مقاله خود به مقالات پیشین توجه کنید و همچنین برای رفرنس دهی نهایت دقت خود را به کار ببرید.
2. ویراستاری تخصصی مقاله
از دیگر مهمترین مراحل چاپ مقاله در مجلات خارجی این است که اقدام به ویراستاری تخصصی مقاله خود کنید. به عبارتی، شما در زمینه هر موضوعی اقدام به نوشتن مقاله خارجی کنید با ویرایش کردن آن میتوانید متن خود را روانتر کرده و در نتیجه باعث افزایش درک و فهم آن توسط خواننده شوید.
برای چاپ مقالات نیز به طور کلی باید دقت کنید که مقاله مورد نظر شما باید فارغ از هر نوع ایرادات و مشکلات ساختاری و محتوایی باشد. به طور کلی ویراستاری مقاله به سه نوع زیر تقسیم بندی میشود:
- ویرایش فنی: در این نوع ویراستاری تخصصی، اقداماتی همانند اصلاح کردن رسم الخط کلمات، کنترل کردن سایز و فونت حروف، غلطهای املایی و تایپی، یکدست کردن اصطلاحات و معادل سازی و مواردی از این قبیل را انجام دهید.
- ویرایش زبانی و ساختاری: در این نوع ویرایش شما باید دقت کنید که تمامی نکات دستوری مربوط به فعلها، اسمها، صفتها و قیدها به درستی در متن استفاده شود.
- ویرایش علمی و محتوایی: این مرحله عمدتا توسط فردی صورت میگیرد که آشنایی کاملی با موضوع و بدنه مقاله دارد و به عبارتی توصیه میشود این نوع ویراستاری توسط خود نویسنده انجام نشود چرا که در این نوع ویرایش باید انسجام در انتقال دادن مفهوم، اضافه کردن عبارات و اصطلاحات ذکر نشده و اموری از این قبیل انجام شود.
3. ترجمه تخصصی مقاله
در صورتی که قصد دارید مقاله خود را به مجلات بین المللی ارسال کنید، باید حتما ترجمه تخصصی مقاله را جدی بگیرید. معمولا این ترجمه توسط افرادی انجام میشود که در آن دارای مهارت و تسلط بسیار بالایی هستند. به عنوان مثال در صورتی که مقاله شما در زمینه مهندسی عمران باشد، مترجمی باید اقدام به ترجمه آن کند که خود در این رشته تحصیل کرده باشد.
4. فرمت بندی مقاله
فرمت بندی مقاله از دیگر مراحل چاپ مقاله در مجلات خارجی است. در واقع از آنجایی که هر مجله یک سیستم یکپارچه و فرمت بندی خاصی در چاپ مقالات خود دارد، شما حتما باید این مرحله را نیز مورد نظر بگیرید. به عبارتی بهتر شما حتما باید مقالات خود را در قالب و فرمت مجله مورد نظر در بیاورید.
به طور کلی اقداماتی که توسط متخصص فرمت بندی مقالات انجام میشوند عبارتند از: مرتب کردن بخشها، نحوه قرار گیری هر کدام از بخشهای مقاله همانند چکیده، مقدمه، شیوه و رفرنس دهی، نوع فونت و سایز آن، میزان فاصله از هر دو طرف صفحه، نحوه نگارش منابع، کلمات موجود در چکیده مقاله، نوع نگارش ضمائم و مواردی از این قبیل میباشد.
5. سابمیت مقاله
آخرین مرحله پیش از ارسال مقاله به مجلات، سابمیت نامیده میشود. در واقع هنگامی که شما به این مرحله برسید به این معنی است که مقاله شما آماده ارسال است. به عبارتی بهتر به ارسال کردن مقاله به مجله مورد نظر سابمیت میگویند.
دقت کنید که فرآیند سابمیت در هر مقاله تفاوتهایی دارد و شما باید بر اساس روشی که در سایت مجله مد نظر تعیین شده است مقالات را ارسال کنید. به طور کلی برای ارسال و چاپ مقاله در مجلات خارجی دو روش وجود دارد که عبارتند از:
- ارسال به صورت آنلاین از طریق سایت مجله: امروزه اغلب مجلات معتبر این روش را برای دریافت مقالات استفاده میکنند. برای استفاده از این روش لازم است که به سایت مجله مورد نظر مراجعه کنید و گام به گام مراحل خواسته شده را کامل کنید.
- ارسال از راه ایمیل: این روش سنتی و قدیمی به حساب میآید ولی هنوز هم کاربرد دارد و توسط برخی مجلات استفاده میشود. شما در واقع از طریق آدرس ایمیل مجله مورد نظر خود فایل را به سردبیر مربوطه ارسال میکنید و منتظر دریافت پاسخ آن میشود.
6. نتایج مقاله
مرحله بعدی چاپ مقاله در مجلات خارجی مربوط به نتایج مقاله است. به عبارتی بهتر در این مرحله و پس از داوریهای مختلف توسط مجله شما ممکن است با هریک از نتایج اکسپت مستقیم مقاله، ریجکت مقاله و یا ریوایز مواجه شوید. در قسمت اکسپت مقاله که بهترین حالت برای نویسنده خواهد بود، مقاله شما بدون درخواست هیچ گونه اصلاحاتی پذیرش میشود که البته لازم است بدانید این مورد بسیار کم اتفاق میافتد.
اما ریجکت مقاله به معنای رد شدن آن است و شما میتوانید با از بین بردن تمامی نواقص دوباره برای مجله دیگری اقدام کنید. اما عمدهترین حالت ریوایز شدن مقاله است و به معنی این است که باید بر روی مقاله اصلاحاتی انجام داده و سپس دوباره ارسال کنید.
هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی
از دیگر سوالاتی که ممکن است برای شما پیش آید مربوط به هزینه چاپ مقاله در مجلات خارجی است. در واقع هزینه چاپ میتواند نرخهای مختلفی برای شما داشته باشد. برخی نشریات داخلی و یا خارجی به طور کاملا رایگان هستند و به این معنی است که شما نیازی به پرداخت هزینه چاپ و یا انتشار مقاله نخواهید داشت.
اما برخی دیگر از مجلات برای انتشار و چاپ کردن مقالات شما هزینههایی را دریافت میکنند. به طور کلی لازم است بدانید که از جمله تفاوت چاپ مقاله داخلی و خارجی این است که برای چاپ مقالات در مجلات خارجی هزینه بیشتری باید پرداخت کنید. اما برای اینکه بتوانید به طور دقیقتر از میزان هزینه چاپ مقالات اطلاع داشته باشید باید به سایت مربوط به مجله مورد نظر مراجعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم اطلاعات مختلفی را در زمینه چاپ مقاله در مجلات خارجی برای شما ارائه دهیم. در واقع لازم است بدانید که چاپ مقاله در یک ژورنال معتبر خارجی غیر ممکن نیست، فقط نیاز به تلاش و صبر دارد. امیدواریم که با کمک این مقاله بتوانید به درستی در این مسیر گام بردارید و موفق شوید. برای خدمات مشاوره و انجام پایان نامه و مقاله می توانید از متخصصان موسسه علم پژوه راهنمایی بگیرید.