سایت های جستجوی مقاله

3.6/5 - (5 امتیاز)

سایت های جستجوی مقاله

آیا با معتبرترین و مهم ترین سایت های جستجوی مقاله آشنا هستید؟ تاکنون به کدام یک از سایت های جستجوی مقالات مراجعه کرده اید؟ در واقع دانشجویان احتمالا به خوبی با ارزش و اهمیت به کار بردن منابع علمی معتبر و رفرنس‌دهی آشنا هستند. به عبارتی استفاده از منابع علمی و معتبر که بتوان از نظر علمی به آن‌ها استناد کرد، می‌تواند اعتبار و ارزش بیشتری به تحقیق‌ها و پژوهش‌ها بدهد.

بنابراین در صورتی که دانشجویان با پایگاه‌ها و یا سایت‌های علمی و تحقیقاتی به خوبی آشنا نباشند، این امر می‌تواند منجر به ایجاد چالش‌هایی برای دانشجویان شود. به همین دلیل در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با معتبرترین سایت های جستجوی مقاله داخلی و یا خارجی آشنا کنیم، بنابراین در صورتی که شما نیز مشغول نوشتن مقاله هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا انتها با ما همراه باشید.

سایت های جستجوی مقالات فارسی

صرف نظر از رشته‌ای که در حال حاضر در آن تحصیل می‌کنید، برای انجام مقاله مناسب نیاز خواهید داشت که مقالات دیگر پژوهشگران را بررسی کنید. در واقع شما می‌توانید از مقالات نوشته شده روش کار و یا ایده‌های مختلفی بگیرید. طبیعتا مطالعه و کمک گرفتن از منابع فارسی برای نوشتن مقاله داخلی راحت‌تر خواهد بود و به همین دلیل در ابتدا چند مورد از مهم‌ترین سایت های جستجوی مقالات فارسی را برای شما معرفی می‌کنیم.

  پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

1. پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی

از جمله سایت های جستجوی مقاله فارسی، پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی است که مقالات رشته‌های مختلف را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهد. همچنین برای استفاده از این سایت نیازی به ساختن پنل کاربری نخواهید داشت و تنها کافیست موضوع مورد نظر خود را جستجو کنید.

2. سیویلیکا یا مرجع دانش

سیویلیکا یا مرجع دانش پایگاه خصوصی است که تمامی همایش‌ها و کنفرانس‌های داخل کشور را در یک قالب مقاله منتشر می‌کند. به طور کلی این پایگاه دارای مقالات مختلفی در زمینه علوم فیزیکی و مهندسی، علوم زیستی، علوم اجتماعی و علوم سلامت است. سیویلیکا دارای بیش از 50 هزار مقاله تخصصی است و به عبارتی مقالات کنفرانس‌های شرکت را برای بیش از 120 مرکز دانشگاهی و علمی تامین کرده است.

3. پرتال جامع علوم انسانی

پرتال جامع علوم انسانی از دیگر سایت های جستجوی مقاله که منحصرا برای دانشجویان علوم انسانی است. کاربران این پرتال می‌توانند به راحتی موضوع مقالات مورد نظر خود را جستجو کنند. همچنین لازم به ذکر است که شما می‌توانید این مقالات را به صورت رایگان دانلود کنید و به عبارتی به هزینه و یا عضویت نیازی نیست. در واقع از بین 350 هزار داده علمی موجود در این پرتال، بیشتر از 290 هزار داده گزینه نمایش تمام متن را دارد. شما می‌توانید طیف متنوعی از موضوعات را همانند تربیت بدنی  تاریخ، ادبیات و یا علوم انسانی را پیدا کنید.

4. بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران)

در سال 1380 با هدف عرضه مطبوعات علمی و یا تخصصی کشور، بانک اطلاعات نشریات کشور (مگیران) تاسیس شد. در واقع در این پایگاه با کمک مدیران نشریات، بیشتر از 3000 عنوان مجلات علمی و تخصصی جمع آوری شده است. اطلاعات، مندرجات و متن بسیاری از مقالات این سایت در دسترس کاربران قرار می‌گیرد که بسیاری از آن‌ها به صورت رایگان است. با این وجود لازم است بدانید که دسترسی به مقالات و برخی دیگر از خدمات تکمیلی نیازمند پرداخت اشتراک است.

سایت های جستجوی مقالات انگلیسی

همان طور که می‌دانید امروزه زبان انگلیسی به عنوان زبان علم شناخته شده است و داشتن دسترسی به منابع و مقالات این زبان نیاز بسیاری از افراد و به ویژه دانشجویان است. در واقع حتی خود دانشجویان دانشگاه‌های خارجی نیز ممکن است برای یافتن مقالات مورد نیاز خود یا نوشتن مقاله خارجی به سایت های جستجوی مقالات انگلیسی نیاز داشته باشند. به همین دلیل در ادامه قصد داریم به چند مورد از معتبرترین سایت های جستجوی مقالات انگلیسی اشاره کنیم.

گوگل اسکالر

1. گوگل اسکالر

از معروف ترین سایت های جستجوی مقاله خارجی، گوگل اسکالر است که دارای مقالات بسیار متنوع و متفاوتی است که قابلیت دانلود اغلب آن‌ها نیز به صورت رایگان است.

2. ساینس‌دایرکت

از دیگر مهم‌ترین پایگاه ها می‌توان به Science Direct اشاره کرد که مقالات رشته‌های مختلف و انواع گرایش‌ها را دارد.

3. ساینس‌هاب

ساینس‌هاب (sci-hub) یکی دیگر از سایت های جستجوی مقاله است که به شما این امکان را می‌دهد تا مقالات بسیار معتبر خارجی را دانلود کنید. جالب است بدانید که این پایگاه دارای شعار بسیار معروف ( مانع زدایی از مسیر علم ) است. همچنین این پایگاه تاکنون توانسته بیش از 58 میلیون پژوهش را با انواع موضوعات در پایگاه خود جمع‌‌آوری کند.

4. Springer

اسپرینگر یک ناشر بین المللی است که در انواع زمینه‌ها همانند فنی و مهندسی، پزشکی و علوم اجتماعی فعالیت دارد. همچنین می‌توان گفت که این ناشر آلمانی به عنوان بزرگ‌ترین ناشر کتاب دنیا و دومین ناشر بزرگ مجلات علمی معروف است و می توانید از آن به عنوان سایت های جستجوی مقاله نیز استفاده کنید.

5. پایگاه اطلاعاتی SAGE Journals

نمونه‌ای دیگر از سایت های جستجوی مقاله، پایگاه اطلاعاتی SAGE Journals است که بیش از حدود 900 ناشر و 800 کتاب و آثار علمی دیگر را تحت پوشش قرار داده است. همچنین این پایگاه، پنجمین ناشر معتبر ژورنال الکترونیکی تخصصی در دنیا به حساب می‌آید. از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین فعالیت این انتشارات در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است. با این وجود مقالات دیگر همانند مقالات پزشکی، فناوری، علوم پایه، مهندسی و تجارت را نیز در این پایگاه می‌توانید بیابید.

6. امرالد (Emerald Insight)

از دیگر پایگاه‌های معروف برای دانلود مقالات خارجی می‌توان به امرالد (Emerald Insight)  اشاره کرد که به خصوص برای پیدا کردن مقالاتی در زمینه مدیریت، کسب و کار و کتابداری می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. حدود 50 سال است که از تاسیس این پایگاه می‌گذرد و سالانه دارای حدود 109 میلیون بازدیدکننده است. علاوه بر این سالانه حدود 30 میلیون دانلود مقاله نیز از طریق این پایگاه انجام می‌شود.

7. PubMed

می‌توان گفت که از ضروریات دانشجویان علوم پزشکی، داشتن دسترسی به منابع معتبر مقالات خارجی است که می‌توان آن‌ها را از پایگاه‌های معتبر پاب‌مد (PubMed) جستجو کرد.

سایت های جستجوی مقالات isi

از مهم‌ترین مواردی که یک پژوهشگر برای نگارش مقاله ISI و یا اثر علمی حتما به آن نیاز خواهد داشت، جستجو کردن مقاله و ارجاع دادن آن به یک سند معتبر خواهد بود. به طور کلی پایگاه‌های مختلفی برای دانلود کردن مقالات isi وجود دارند همانند گوگل اسکولار، اما در ادامه قصد داریم معروف‌ترین و معتبرترین سایت های جستجوی مقالات isi را برای شما معرفی کنیم.

1. جستجوی مقالات isi در ابسکو هاست

جستجوی مقالات isi در ابسکو هاست

از جمله سایت های جستجوی مقاله isi، پایگاه پایگاه ابسکو هاست است که به انگلیسی به Ebsco Discovery Service معروف است. این پایگاه بیش از حدود 600 میلیون مقاله، کتاب و دیگر آثار علمی و پژوهشی دارد. همچنین لازم به ذکر است که شما با این پایگاه می‌توانید متن کامل بیش از 250 میلیون مقاله را از ناشران متفاوت، دانلود کنید. این سایت دارای حدود 500 پایگاه مختلف است که برای دسته‌بندی کردن بهتر موضوعات آن ها را راه‌اندازی کرده‌اند.

2. جستجوی مقاله در سایت فایلینجا

سایت فایلینجا از برترین سایت‌های جستجوی مقالات isi ایرانی است. در واقع این سایت یک بانک اطلاعاتی بسیار بزرگی را انواع فایل‌های علمی در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به عبارتی بهتر این موتور جستجو منابع ترجمه شده و با بومی سازی شده را برای شما ارائه می‌دهد. اما لازم به ذکر است که تفاوت این سایت با دیگر پایگاه‌ها همانند گوگل اسکولار یا ابسکو در این است که مقالات را به زبان فارسی ارائه داده است.

3. جستجوی مقاله در اسکوپوس

احتمالا شما نیز تاکنون نام این پایگاه را شنیده باشید. در واقع اسکوپوس (Scopus) یکی دیگر از سایت های جستجوی مقاله isi است که حدود 80 میلیون مقاله را ارائه می‌دهد و بنابراین به عنوان یکی از معتبرترین و مهم‌ترین پایگاه‌های جستجوی مقالات isi به شما می‌رود. ژورنال‌های موجود در این پایگاه حدود 36 هزار عنوان هستند و البته امکان دانلود متن کامل وجود ندارد.

تشخیص اعتبار مقاله برای ارجاع

اکنون که با انواع سایت های جستجوی مقاله فارسی، انگلیسی و isi آشنا شدید، در ادامه قصد داریم نکات مهمی را در مورد اعتبار مقاله برای شما ارائه دهیم. در واقع برای تشخیص اعتبار مقاله باید اعتبار مجله‌ای که این مقاله در آن چاپ شده است را بررسی کنید که بدین منظور فاکتورهای زیر را مورد نظر بگیرید:

  • ضریب تأثیر یا Impact Factor: نوعی شاخص بین المللی است که برای تعداد مراجعات به یک مقاله است. به عبارتی بهتر هر چقدر که میزان ضریب یک مقاله و یا ژورنال بیشتر باشد، نشان دهنده میزان مراجعات بالا به آن مقاله و ژورنال خواهد بود و در واقع اعتبار بالای آن‌ها را نشان می‌دهد.
  • شاخص آنی یا Immediacy index: این مورد نشان دهنده میزان دفعاتی است که در طی یک سال به مقالات مجله رفرنس داده‌اند. بنابراین از بالا بودن این مورد می‌توان به تاثیر آن در جامعه علمی پی‌برد.
  • شاخص SNIP) Source Normalized Impact per Paper): این مورد نیز نشان دهنده سطح علمی مقاله و یا ژورنال در حوزه تخصصی شما است.
  • علاوه بر موارد نام برده شده لازم به ذکر است که اعتبار یک مقاله و یا ژورنال به میزان دسترسی راحت آن برای محققان سراسر جهان نیز بستگی دارد. در واقع یک پایگاه معتبر باید علاوه بر نسخه‌ی چاپی مقالات مورد نظر خود، نسخه الکترونیکی نیز داشته باشد تا در دسترس تمامی محققان موجود در سطح جهان باشد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی بر این بود که شما را با انواع سایت های جستجوی مقاله فارسی، انگلیسی و isi معتبر و مهم آشنا کنیم. در واقع اگر شما نیز به دنبال یک مرجع و مقاله علمی معتبری برای ارائه و نگارش مقاله خود هستید، حتما باید به سایت‌های معرفی شده، مراجعه کنید، چرا که سعی کردیم بهترین سایت‌های فعال در این زمینه را برای شما معرفی کنیم. برای خدمات انجام پایان نامه و مقاله، می توانید با متخصصان موسسه علم پژوه در تماس باشید.

منابع استفاده شده: وبسایت Rasmussen

امیدوارم مطالب گفته شده برای شما مفید باشد. موفق باشید.

برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام علم پژوه عضو شوید.

Leave Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *