فهرست مطالب
میتوان گفت که بسیاری از دانشجویان کارشناسی ارشد، دکتری و یا حتی اساتید دانشگاهها و پژوهشگران رشتههای مختلف تمایل دارند تا از نتایج تحقیقاتی که بدست آوردهاند، مقالهی خوبی بنویسند و میتوان گفت بیشتر از هر نوع مقالهای به این موضوع میاندیشند که انجام مقاله isi و ثبت و انتشار آن چگونه انجام میشود.
به عبارتی بهتر میتوان گفت که ثبت مقاله isi در مجلات معتبر و معروف در دنیا برای تمامی دانشجویان دانشگاه یک افتخار بزرگی برای جامعه علمی خواهد بود و البته این امر میتواند امتیازات بسیار زیادی برای یک فرد داشته باشد و همچنین میتواند موجب پیشرفت حرفهای و تحصیلی نویسنده شود. به همین دلیل در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با چاپ مقاله در isi آشنا کنیم.
مقاله isi چیست؟
پیش از توضیح درباره نحوه ارسال مقاله isi در ابتدا لازم دانستیم تا یک توضیح کلی در مورد این نوع مقالات برای شما ارائه دهیم. در واقع isi فهرستی از کتابها، مجلات و همچنین مقالات علمی بسیار مهم و ویژه را در دنیا جمع آوری میکند. به عبارتی دیگر isi منبع بسیار بزرگی از اطلاعات کتاب شناختی، تجزیه و یا تحلیل آماری از بهروزترین دستاوردهای علمی و تخصصی منتشر شده در معتبرترین مجلات موجود در جهان است.
دانشجوهای ایرانی زیادی همواره برای افزایش اعتبار علمی خود در رشته تحصیلی شان، به دنبال نوشتن مقاله خارجی و ثبت آن در ISI هستند. این پایگاه هر سال به بررسی سوابق علمی مجلات و مقالات بر اساس استانداردهای بسیار سخت خود میپردازد و پس از تایید شدن، نمایهسازی آنها را آغاز میکند. به این ترتیب به چاپ مقاله در isi، مقاله isi گفته میشود. همچنین میتوان بیان کرد که نوشتن این گونه مقالات و همچنین نحوه ارسال مقاله isi و انتشار آن تقریبا یک پروسه طولانی است و اصول و قواعد مشخصی برای نوشتن دارد.
همچنین نویسندگان این گونه مقالات باید به یک نکته مهم بسیار دقت کنند و آن غیر تکراری بودن مقالهای است که قصد نوشتن آن را دارند. به عبارتی دیگر موضوع مقاله یک نویسنده نباید توسط دیگر پژوهشگران کار شده باشد. به همین دلیل در ابتدا باید از نو بودن موضوع مقاله مورد نظر مطمئن شد و سپس اقدام به شروع کارهای نوشتن و چاپ مقاله در isi کنید.
علم پژوه با سابقه طولانی و بهره مندی از متخصصان و نخبگان در زمینه انجام مقاله، می تواند شما را در نگارش یا مشاوره انجام مقاله isi یاری کند.
روش نگارش مقاله isi
پیش از اینکه شما را با نحوه ارسال مقاله isi آشنا کنیم همچنین لازم است در ابتدا با ساختار کلی نگارش مقاله isi آشنا شوید. به طور کلی در یک مقاله علمی پژوهشی isi بخشهای مختلفی وجود که محتوای آن را به ترتیب زیر دسته بندی میکنند:
- عنوان مقاله
- چکیده
- مقدمه
- روش تحقیق
- نتایج
- پیشنهادها
- منابع
مراحل ثبت مقاله isi
وقتی که اصول نگارش مقاله برای isi را یاد گرفتید، پس از نگارش مقاله isi، نوبت ارسال و ثبت مقاله میشود. چاپ مقاله در isi اهمیت بسیار زیادی دارد و به این معنی خواهد بود که مقاله نگارش شده دارای ارزش علمی و اعتبار بالایی است، چرا که پذیرش این گونه مقالات پس از طی شدن مراحل مختلف و همچنین داوری سخت و البته استانداردهای به خصوص انجام میشود و به عبارتی بهتر مقالات به سادگی در مجلات isi چاپ نمیشوند.
پس باید حتما دقت کنید که محتوای مقاله مورد نظر شما کاملا حرفهای و بر اساس دادههای به روز نوشته شده باشد و البته تمامی قوانین نگارش را نیز در آن رعایت کرده باشید. اما در مورد نحوه ارسال مقاله isi و همچنین انتشار آن باید مراحلی که در ادامه ذکر میکنیم را پیش بگیرید:
1. انتخاب مجله isi
اولین گام که قصد داریم در مورد نحوه ارسال مقاله isi برای شما معرفی کنیم، این است که باید یک مجله isi را برای چاپ مقاله خود در نظر بگیرید. لازم به ذکر است که باید حتما مجلهای را انتخاب کنید که تخصصی باشد و به حوزه مقالهای که نوشتهاید، بستگی داشته باشد چرا که در غیر این صورت ممکن است مقاله شما پذیرفته نشود. همچنین توجه کنید که اعتبار مجله میتواند ارزش مقاله و رزومه شما را نیز بالا ببرد. بنابراین یکی از مهمترین مراحل ثبت مقاله isi، انتخاب مجله isi مناسب است.
2. آماده کردن مقاله طبق فرمت مجله انتخاب شده
از دلایل شایع رد شدن مقالات، میتوان به امر اشاره کرد که فرمت و اصول مهم مقاله نویسی مورد نظر نشریه رعایت نشده باشد. در واقع آماده کردن مقاله طبق فرمت مجله انتخاب شده از دیگر مراحل ثبت مقاله isi است. به عبارتی بهتر نویسندگان مقاله باید علاوه بر اصول کلی مقاله نویسی، نکات مربوط به مجلهای که انتخاب کردهاند را نیز مورد توجه قرار دهند. لازم است این نکته را نیز یادآوری کنیم که باید حتما از صحیح بودن اعداد و ارقام و آماری که در مقاله ذکر کردهاید نیز مطمئن شوید.
3. ارسال مقاله به مجله برای داوری
دیگر مراحل ثبت مقاله isi، ارسال کردن آن به مجله داوری است. در واقع باید پس از نگارش مقاله isi دقیقا طبق فرمت مجله آن را به مجله ارسال کنید و یا همان Submit کنید تا توسط داوران ارزیابی و بررسی شود. برای این امر نیز باید از طریق وب سایت مجله اقدام کنید.
4. اصلاح و بازنویسی مقاله
پس از ارسال کردن مقاله مدتی باید صبر کنید که با توجه به نوع مجله این مدت میتواند بین سه الی دو سال طول بکشد. به طور کلی در نهایت شما یا نامه پذیرش یا نامه ریجکت مقاله را دریافت خواهید کرد. در صورت دریافت کردن نامه پذیرش احتمالا تنها باید یک سری اصلاحات کلی را اعمال کنید و سپس دوباره مقاله را ارسال کنید. اما در صورت رد شدن مقاله، باید مجله دیگری را امتحان کرده و یا اینکه همهی ایرادات ذکر شده را به طور کامل رفع کنید.
5. پذیرش و انتشار مقاله
پس از اینکه مقاله شما پذیرش را دریافت کرد، اکنون نوبت به تصمیم گیری درباره حق کپی رایت است که اگر این حق را به انتشارات دهید مقاله شما برای مخاطبان به صورت پولی خواهد بود اما اگر حق کپی رایت را از انتشارات خریداری کنید، کاربران میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند.
هزینه ثبت مقاله isi چگونه است؟
دریافت پذیرش ثبت مقاله isi همیشه از دغدغههای بسیاری از اساتید و دانشجویان بوده است چرا که علاوه بر سختگیری داوری، برخی هزینههای بسیار زیادی را نیز برای پذیرش و چاپ مقالات دریافت میکنند. به طور کلی مجلات از نظر دریافت هزینه ثبت مقاله isi به دو دسته مجلات اپن اکسس(Open Access) و کلوز اکسس (Close Access) تقسیم میشوند.
به این معنی که برخی مجلات هزینه ثبت مقاله isi دریافت میکنند که البته مقدار هزینه میتواند متغیر باشد. اما در صورتی که کسی تمایل به پرداخت هزینه برای چاپ مقاله نداشت میتواند از مجلات کلوز اکسس استفاده کند چرا که کار آنها کاملا رایگان انجام میشود.
سخن پایانی
در این مقاله سعی بر این بود که ضمن معرفی کلی مقالات isi، شما را با نحوه ثبت مقاله isi آشنا کنیم. دقت کنید که به دلیل استانداردهای بالای این پایگاه و سخت گیری آنها در هنگام بررسی مقالات، حتما باید صفر تا صد نگارش مقاله شما به درستی انجام شده باشد و در نتیجه برای انجام مقاله isi و یا ثبت آن میتوانید از نکات ذکر شده در این مقاله کمک بگیرید. همچنین می توانید از وبسایت علم پژوه، برای خدمات انجام پایان نامه و مقاله مشاوره بگیرید. متخصصان ما، آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.
منابع استفاده شده: وبسایت رسمی مجله ISI