فهرست مطالب
دانشجویان دانشگاه آزاد که قصد انجام کارهای پژوهشی را دارند و به اقتضای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری، باید اقدام به نگارش پروپوزال و یا پایان نامه خود نمایند، باید با نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار آشنایی داشته باشند. پژوهشیار از سامانههایی است که با اهداف مختلفی از جمله ثبت موضوع طرح تحقیقاتی یا پروپوزال، پیگیری وضعیت طرح، اعمال هر گونه تغییرات و یا ویرایش پیش از تصویب طرح و … راه اندازی شده است. دانشجویان دانشگاه آزاد پیش از آغاز اقدامات لازم برای پایان نامه خود در مقطع ارشد و دکتری، باید از طریق سامانه پژوهشیار برای انتخاب استاد راهنما اقدام کنند. جهت آشنایی با جزئیات نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار در ادامه همراه ما باشید.
بررسی نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار
استاد راهنما، یکی از اساتید هیات علمی است که به دانشجویان در حال تحصیل در مقطع ارشد و دکتری کمک میکند تا بتوانند مراحل انجام پایان نامه ارشد و یا رساله دکتری را به بهترین شکل طی کنند و در نهایت پایان نامهای که مطابق با استانداردهای دانشگاه است را برای دفاع آماده کنند و نمره بالایی را برای این واحد از دروس خود در کارنامهشان ثبت کنند. انتخاب استاد راهنما در دانشگاه آزاد از طریق سامانه پژوهشیار انجام می گیرد و بسیاری از دانشجویان دانشگاه آزاد از نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار اطلاعی ندارند. به همین دلیل این مقاله از وبسایت علم پروژه را به بررسی گام به گام نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار اختصاص دادهایم.
انتخاب استاد راهنما در دانشگاه آزاد در سامانه پژوهشیار
دانشجویان دانشگاه آزاد برای انتخاب استاد راهنما در دانشگاه آزاد، باید از طریق سامانه پژوهشیار اقدام کنند. در ادامه به منظور راهنمایی شما عزیزان به مراحل و نحوه انتخاب استاد راهنما از طریق سامانه پژوهشیار پرداختهایم.
تکمیل مراحل ثبت نام در سامانه پژوهشیار
برای اینکه بتوانید نسبت به انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار اقدام کنید، ابتدا باید در این سامانه ثبت نام کنید. برای ثبت نام در این سامانه کافی است از طریق صفحه اصلی، وارد صفحه ثبت نام شوید و اطلاعات فردی خواسته شده را وارد کنید. در نهایت پس از تائید معاونت پژوهشی دانشگاه، ثبت نام شما در سامانه پژوهشیار انجام میشود و میتوانید با ورود به حساب کاربری خود، نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار را تکمیل کنید.
تکمیل اطلاعات خواسته شده
برای انتخاب استاد راهنما، به ترتیب بر روی گزینههای “فعالیتهای شما” و “ارسال فعالیت جدید” از منوی راست سایت کلیک نمایید. حال لازم است گزینه “ثبت درخواست اساتید مقطع غیرپزشکی ارشد” را انتخاب کنید.
در این مرحله باید برخی اطلاعات خواسته شده را وارد کنید. حتما مواردی که دارای ستاره قرمز هستند را نیز تکمیل کنید و در پایان بر روی گزینه “خاتمه و ارسال” کلیک نمایید.
وارد کردن نام مرکز دریافت کننده درخواست
منظور از مرکز دریافت کننده درخواست، واحد دانشگاهی است که در آن در حال تحصیل هستید. به ترتیب واحد، دانشکده و گروه خود را انتخاب کنید.
برای اینکه درخواست شما دقیقا به مرکزی که در آن در حال تحصیل هستید، ارسال شود، حتما ترتیب گفته شده در بالا را رعایت کنید. اگر در این مرحله از نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار قسمتی را اشتباه انتخاب نمایید، قطعا درخواست شما به استادی که مد نظر دارید او را به عنوان استاد راهنما انتخاب کنید، نخواهد رسید.
انتخاب رشته مورد نظر
در این مرحله باید مطابق با گروه آموزشی خود، ابتدا رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید. سپس در مرحله بعدی اطلاعات خواسته شده شامل “شماره دانشجویی” و “عنوان پروپوزال” خود را وارد نمایید و در نهایت بر روی گزینه “ثبت” کلیک کنید.
دانشجویان باید در این مرحله، اگر عنوان پروپوزال خود را انتخاب کردهاند، وارد کنند؛ در غیراینصورت باید موضوع را آزاد انتخاب نمایند.
نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار
پس از انتخاب زمینه پژوهشی، دانشجویان باید بر روی گزینه “انتخاب استاد راهنما و مشاور” کلیک کنند و در پنجره جدیدی که باز میشود، بر روی گزینه “تائید” کلیک نمایند.
در قسمت انتخاب استاد راهنما و استاد مشاور، باید نام خانودگی استادی که مد نظر دارید را در فیلد مرتبط با آن وارد نمایید و در نهایت بر روز گزینه ” Enter ” کلیک کنید. پس از اینکه بر روی گزینه “جستجو” کلیک کنید، نام استاد مشاهده میشود.
حال جهت اعمال تغییرات بیشتر، بر روی علامت قلم کلیک نمایید و از میان گزینههایی که نمایش داده میشود، “نوع استاد” شامل استاد راهنما و یا استاد مشاور را انتخاب کنید و سپس بر روی گزینه “ذخیره” کلیک نمایید. در این مرحله از نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار، باید بر روی گزینه “استاد راهنما” کلیک کنید.
در نظر داشته باشید اگر در این مرحله استاد راهنمایی که انتخاب کردهاید، مشکل ظرفیت نداشته باشد، پیغام “کاربر انتخاب شده با موفقیت در لیست اساتید شما در پایین صفحه اضافه شد” برای شما نمایش داده میشود و کافی است پس از مشاهده آن، بر روی گزینه “تائید” کلیک کنید.
اگر استاد راهنما، ظرفیت پذیرش دانشجوی جدید نداشته باشد، پیغام ” استاد راهنما این موضوع را انتخاب نکرده یا ظرفیت ندارد” برای شما نمایش داده میشود.
اگر پیغام دوم را دریافت کردید، به استاد راهنمای انتخابی خود مراجعه کنید و با او هماهنگی های لازم را انجام دهید. به طوری که برای شما یک ظرفیت جدید را اضافه کند. در برخی مواقع باید زمینه پژوهشی موضوع خود را به استاد انتخابیتان اعلام نمایید تا ایشان برایتان ظرفیتی را اختصاص دهند.
پایان انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار
در پایان نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار، حال باید بر روی گزینه “خاتمه و ارسال” کلیک کنید. پس از این، تیک گزینه “موارد فوق را میدانم” را نیز فعال کنید و بر روی “ارسال و خروج” کلیک نمایید.
اگر تمامی مراحل فوق را برای نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار پشت سر گذاشتید می توانید مجدد با مراجعه به کارتابل خود در سامانه پژوهشیار، از تائید و یا عدم تائید درخواستتان مطلع گردید.
سخن آخر
در این مقاله جزئیات نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار را برای شما عزیزان ارائه کردیم. سعی کنید پیش از اقدام جهت انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار، ابتدا پیرامون اساتید مختلف هیات علمی دانشگاه خود از دیگر دانشجویان پرس و جو کنید و استادی که در زمینه پژوهش شما تسلط بالایی دارند را انتخاب کنید. پس از انتخاب استاد راهنما، باید با او هماهنگیهای لازم را انجام دهید تا اگر موافق بود شما در سامانه پژوهشیار ایشان را به عنوان استاد راهنما انتخاب کنید.
پس از اینکه درخواست شما مطابق با راهنمای نحوه انتخاب استاد راهنما در سامانه پژوهشیار که در این مقاله ارائه کردیم، ثبت گردید و توسط استاد راهنما تائید شد، میتوانید مراحل نگارش پایان نامه خود را با دریافت راهنمایی از استاد راهنمای انتخابی خود آغاز کنید.
فرآیند تکمیل پایان نامه ارشد و رساله دکتری، زمانبر است و نیازمند تحقیقات و پژوهشهای بسیاری میباشد. در صورتی که در این زمینه نیاز به دریافت راهنمایی دارید، میتوانید از مشاوره تخصصی گروه علم پروژه بهرهمند شوید.